Vergoedingen | Dr. Med. Jan Baak AS

Vergoedingen

Vergoedingen

Ik ben opgeleid als arts en medisch specialist in gewone westerse geneeskunde. Dat heb ik 37 jaar intensief beoefend, waarvan 30 jaar als hoogleraar (professor). Van 2008-2016 heb ik een 3e medische specialisatie afgerond: Traditionele Chinese Geneeskunde.

Je zou zeggen, dat de ziektekosten verzekeraars dat zouden waarderen. Helaas, dat is niet zo. Sinds ik naast gewone westerse geneeskunde ook Traditionele Chinese Geneeskunde gebruik, ben ik voor ziektekostenverzekeraarsArts alternatieve geneeswijzen.

Dat betekent: mijn werk wordt niet meer vergoed, ook al heeft u een ziektekostenverzekering. Tenzij u een dure Aanvullende verzekering sluit.

Maar dan nog: de vergoedingen die u dan krijgt zijn zo laag, dat u beter GEEN Aanvullende verzekering kan nemen. Weggegooid geld.

Om mijn kosten voor consulten en behandelingen zo laag mogelijk te houden, heb ik sinds januari 2021 mijn lidmaatschappen van beroepsverenigingen (NVVP; NAAV) opgezegd.

Daarom zijn mijn tarieven heel erg laag (50 euro per consult). Voor zo ver ik weet, is er geen enkele andere arts/medisch specialist in Nederland met mijn kennis en ervaring, die zo weinig vraagt.

Aan u de keus!

Tarieven

Video consultatie is goedkoper, modern en efficiënter dan face-to-face in de praktijk!

Let op: in verband met Corona vinden op het moment alle consulten plaats via een videogesprek!

Uitleg* Bedrag in Euro
Goedkoper kan het niet: Oriënterend eenmalig gesprek: Stuur een sms met uw naam, adres, geboortedatum, telefoon nummer en email adres, dan bel ik u zsm op Facetime of Whatsapp. 20
Videogesprek 1e consult (Facetime, Whatsapp e.d.) of Telefoon, per 30 minuten of deel daar van.
Als u zich geregistreerd heeft via de website en het registratie formulier hebt opgestuurd,  is 30 minuten meestal lang genoeg.
Ik waarschuw u als we 25 minuten hebben gepraat.
Maar als u langer wilt praten, is dat natuurlijk mogelijk. U beslist zelf!
De tijd voor het samenstellen van het recept komt er nog bij.
75
Eerste consult en evt. behandeling in de praktijk, tot 45 minuten of gedeelte daarvan* 65
Vervolgconsult per video of telefoon tot 30 minuten 65
Herhaling recept (maximaal 2x) zonder veranderingen, per email of telefoon (u belt mij), per 5 minuten 10
Extra behandelingen (dieet advies, cupping, electrostimulering, tuina massage, qi gong, moxa), laboratorium onderzoek, verwijzing Vanaf 10 euro

Bekijk de voorwaarden voor meer informatie.

Recept en Medicijnen: Het samenstellen van het recept zit bij de tijd van het consult in begrepen. Dat recept voor de medicijnen stuur ik voor u naar gespecialiseerde apotheken of EU-gecertificeerde firmas. Die sturen de medicijnen per post of EMS naar u toe, en worden bij u thuis afgeleverd.  Deze medicijn-kosten moet u bij die apotheken of bedrijven betalen, daar sta ik buiten.

Afzeggen: Natuurlijk begrijp ik, dat er iets kan gebeuren, zodat u een afspraak moet afzeggen. Dat kan, tot 3 werkdagen voor de afgesproken dag, gratis. Per email, of telefoon, met email bevestiging door dr. Baak. (pas dan geldt de gratis afzegging).
Als u binnen 3 werkdagen afzegt, betaalt u 50% van de consult prijs.

Contact adres en telefoon: U verplicht zich mij steeds per email uw meest recente email en postadres te laten weten. Ik bevestig de door u doorgegeven verandering steeds per email. Pas dan is het bericht geldig.

Betaling: U krijgt voor ieder consult een factuur op uw email adres. Of het nu een Video- of telefoon, e-mail of een face-to-face in de praktijk betreft. U betaalt direct na het consult, zodat het bedrag de volgende dag op mijn bankrekening is bijgeschreven.  Herinnering voor niet of te laat betaalde facturen wordt extra belast met 15 euro per herinnering. Betaal daarom aub direct na het consult. Dat is voor iedereen het meest praktisch.  Ook als het een Video of telefoon consult is.

Wat kan ik voor u betekenen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of maak rechtstreeks een afspraak via mijn online afsprakensysteem.

Contact opnemenAfspraak maken