13. Sporttrauma (onstabiele voet rechts) | Dr. Med. Jan Baak AS

Sporttrauma

Onstabiele voet rechts

Enkele jaren geleden scheurde ik door een ongeluk, de pezen en banden van de buitenkant van mijn rechter voet. Helaas genazen ze slecht, bleven slap en deden ook  pijn. Mijn voet “bungelde er als het ware bij”. Lastig en gevaarlijk: ik voor moet voor mijn werk geregeld trappen lopen en op stellages klimmen.

Na vele jaren ging het echt niet langer. Orthopedische chirurg: “Dit is een zeldzame aandoening en er is weinig ervaring met operaties er van”. Maar hij wilde het proberen. Ik was zo ten einde raad, dat ik Ja zei.

Kennissen, die ook orthopedische operaties hadden meegemaakt, vertelden dat Dr. Baak met behandelingen het herstel kon verbeteren en de genezingsperiode bekorten. Daarom bezocht ik hem 4 weken voor de geplande operatie. Hij behandelde me met injecties, medische acupunctuur en elektrische stimulatie van rug, been en voet. Het effect was verrassend: binnen enkele dagen verdwenen de stijfheid van mijn been, voetspieren en ook de pijn die ik al jaren had. Ik liep al jaren scheef, had daardoor ook pijn in mijn onderrug. Maar ook die verdween!

Dr. Baak adviseerde om voor en na de operatie Chinese kruidengeneeskunde medicijnen te gebruiken. Die kunnen helpen om het lichaam te versterken en ook om bij te dragen aan een goed en snel herstel na een operatie.

Hoewel de operatie veel lastiger was dan verwacht en ook veel langer duurde, herstelden de wonden verrassend snel en mooi. De ervaren verpleegkundige, die na 2 dagen de verbanden verwijderde, zei verrast: “Woow, dat ziet er mooi uit!”.

Mijn voet is nu, 6 weken later, opvallend goed, en de pijn in mijn rechter onderrug en been zijn ook helemaal weg.

Natuurlijk moet ik de orthopedisch chirurg bedanken, die zo bekwaam was. Maar ik ben er ook van overtuigd dat de behandelingen en medicijnen van Dr. Baak ook belangrijk hebben bijgedragen aan het goede resultaat.