1. Pijn, acuut & chronisch (rugpijn met zeer sterke ischias) | Dr. Med. Jan Baak AS

Pijn, acuut en chronisch

Rugpijn met zeer sterke ischias

Vrouw, 67 jaar uit Finland

Ik ben erg blij met de hulp die ik heb gekregen door de behandelingen van Dr. Jan Baak.  Ik ken hem al sinds de jaren tachtig.  Hij heeft mij sindsdien voor verschillende aandoeningen geregeld advies en behandeling gegeven. Ook verschillende keren voor rugpijn, want dat is een zwak punt. Zijn advies en behandelingen hebben me altijd geholpen.

Maar twee jaar geleden was ik er echt heel erg slecht aan toe, en dat wil ik hier vertellen.

Het begon met een beetje pijn onderin mijn rug.  Dat gaat wel over, dacht ik. Maar het werd steeds erger en in de zomer van 2018 was het zo hevig dat ik een arts bezocht in het gezondheidscentrum waar ik woon, in Finland. Die gaf spierverslappende medicijnen en pijnstillers.  Maar die hielpen nauwelijks. In tegendeel: de rugpijn werd steeds erger en ik kreeg ook vreselijke uitstralende ischiaspijn naar mijn been. Ik kon door de pijn haast niet reizen, maar moest naar Noorwegen. De pijn had toen al 8 weken geduurd, en werd alleen maar erger. Ik was haast wanhopig!

Gelukkig ontmoette ik daar Dr. Baak weer, die direct bereid was om me (in het weekend!) te behandelen.  Hij was erg geduldig, nam alle tijd en werkte zeer nauwkeurig en geconcentreerd met verschillende methoden.  Ik heb nog nooit zo veel tijd van een arts beleefd! Ik kreeg iedere dag (8 keer) behandeling van hem. Na 1 dag was de pijn al veel minder – en op de 8e dag was de pijn helemaal weg.

Dat is het nu 1,5 jaar geleden.  Helemaal geen rugklachten meer gehad. Ik voel me “bevrijd”, dat ik me gewoon kan bewegen! Ik ben zo opgelucht en helemaal zonder pijn!