Lever Fibrose | Dr. Med. Jan Baak AS

Lever Fibrose

Leverfibrose is een zeer ernstige zieke. Het is een toestand van abnormale proliferatie van bindweefsel ten gevolge van verschillende soorten chronische leverbeschadiging (vaak veroorzaakt door virale infectie en chemicaliën). Er bestaan bovendien maar weinig effectieve therapieën tegen leverfibrose.

Er zijn aanwijzingen dat sommige Chinese geneesmiddelen klinisch effectief zijn bij leverfibrose. In de bijlage vindt u daarover één van de wetenschappelijke artikelen, die hoopgevend zijn.

Erg belangrijk is om EU-goedgekeurde TCM medicijnen te gebruiken, want die worden streng op kwaliteit onderzocht.

Strict kwaliteitscontrole onderzoek naar de werkzame bioactieve componenten van de  TCM kruiden, is essentieel voor betrouwbaar klinisch gebruik en ook voor farmacologische, klinische en diepgaande mechanismenstudies. Om de resultaten van de artikelen te bevestigen, moeten verdere experimenten en klinische proeven moeten worden uitgevoerd, die voldoen aan internationale normen.

Zo lang die er nog niet zijn, en u staat met de rug tegen de muur, is er niets op tegen om TCG kruiden therapie te gebruiken, want u wordt er zeker niet slechter van.

Geinteresserd? Neem contact op!

Literatuur Lever Fibrose:
Feng Y, Cheung KF, Wang N, Liu P, Nagamatsu T, Tong Y. Chinese medicines as a resource for liver fibrosis treatment. Chin Med. 2009;4:16. Published 2009 Aug 20. doi:10.1186/1749-8546-4-16

Wat kan ik voor u betekenen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of maak rechtstreeks een afspraak via mijn online afsprakensysteem.

Contact opnemenAfspraak maken